Therapie

Het begint vaak met de vragen: Waar komt de pijn vandaan?  Waarom heb ik rugklachten? Wat voor pijn heb ik?
Het antwoord is hierop nog niet zo simpel en ligt per individu verschillend. Maar als je vervolg vragen gaat stellen zoals:
Mijn nek doet zeer, wat kan ik er aan doen? Wat kan ik zelf aan mijn klachten doen? Hoe kan ik mijn gezondheid naar een hoger plan tillen?
Hierbij kom je toch uit op iemand die bereid is om van jou klacht(en) af te helpen. Dus zoek je een therapeut, die bij jou past en waar jij vertrouwen in gaat leggen.
Een therapeut die jou aandacht, tijd & zorgt geeft met betrekking tot jou klacht(en).

Vanuit mijn therapie wordt hier vaak over gesproken. Veel mensen hebben dagelijks of wekelijks klachten. Een duidelijk doel stellen om de klacht aan te pakken. Die pijncijfer moet niet hoger zijn dan een cijfer 6, maar onder de cijfer 4.
Een ding wat zeker is, die pijn moet weg of in ieder geval verlichten zodat jij je dagelijkse dingen weer kan doen.

Met de therapie die ik doe, wordt er veel met de handen gewerkt. Waarom?
Ik zie veel positieve resultaten en de cliënten zijn blij dat er hard wordt gewerkt aan de klacht, waar hij/zij last van heeft. Daarnaast krijgt de cliënt persoonlijke aandacht en wordt er geluisterd naar individuele behoeftes en wensen. 

Ik zoek een therapeut
Ik heb pijn in mijn rug

Massagetherapie 

Binnen de massagetherapie worden uiteenlopende klachten behandeld aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij wordt ‘hands on’ gewerkt in onder andere de regio van de wervelkolom en de eventueel aangedane ledematen zoals armen of benen.
De behandeling draait om klachten waarbij het bevorderen van ontspanning, beweeglijkheid en doorbloedingsverbetering van de cliënt en de diverse weefselstructuren (huid, bindweefsel, fascie, spieren en gewrichten).
Denk hierbij aan:

 • Lage rugklachten (ook hernia-klachten);
 • Nek- en schouderklachten;
 • Hoofdpijnklachten;
 • Slijmbeurs- en peesontstekingen;
 • Tenniselleboog;
 • Post-whiplash-klachten;
 • Artrose;
 • Fibromyalgie;
 • Reuma. 

De behandelvormen, behandelintensiteit, behandelduur en behandelfrequentie worden afgestemd op de individuele, specifieke situatie van de cliënt.

Medical Taping Sprundel

Therapeutic Taping | Medical Taping

Medical taping is een vorm van tapen, om lichamelijke klachten te verhelpen/ voorkomen. De elastische tape ondersteunt de spier, en geneest daardoor sneller, waardoor er minder klachten ontstaan.

Het activeert daardoor de doorbloeding in de spieren. En het verbetert en helpt bij het maken van bepaalde bewegingen.
Ook kan de tape worden ingezet met problemen met het bewegen van gewrichten zoals een schouder, knie en ruggenwervels.
De tape is een grote ondersteuning en een soort van hulpspier die helpt om je beter te laten bewegen.

De tape wordt ook vaak ingezet met bijvoorbeeld:

 • Pijn dat komt door houdingen: 'schouders meer naar achteren' te corrigeren 
 • Het afdrijven van vocht
 • Tegen hooikoorts
 • Voor of na het sporten (voor de doorbloeding en herstel van spieren of het aanspannen van spieren).
 • Nek en hoofdpijn klachten
 • Frozen Shoulder : een moeilijk beweegbare schouder die als het ware ingekapseld wordt door de spieren eromheen.
 • Tennisarm of golfelleboog
 • Carpaal tunnel-syndroom
 • Pijn bij ribben en moeilijk ademen
 • Bekkeninstabilteit
 • Spierruptuur ( scheur in de spier)
 • Hielspoor 
Trigger Needling

Dry Needling

Dry Needling ook wel Dry ( Droog ) Needling (Naalden) is een snelle, effectieve, therapeutische behandelmethode waarbij de zogenoemde 'trigger points' (spierknopen)  aangeprikt kunnen worden.
Er wordt daardoor geen vloeistof in de spieren gespoten, maar doelt op het prikkelen van de spiergroepen, zodat de spieren geen pijnsignalen meer geven en daardoor meer rust ontstaat in de spiergroep.

Het verschil tussen acupunctuur en dry needling is:
Bij acupunctuur wordt er geprikt in de zogeheten 'energie banen' van het lichaam, terwijl dry needling is gericht op de specifieke spierpijn punten vanuit de triggerpoint therapie.

Diepte Massage

Triggerpoint Therapie & Deep tissue massage

De behandelmethode van triggerpoint en deep tissue massage is een therapie die door middel van de bekende triggerpoints(spierknopen) aandrukt gaan worden en door middel van diepte massage de doorbloeding op gang kan zetten. Om de spieren hierdoor dieper aan te pakken zijn deze behandelingen heel effectief tegen pijnklachten in spieren.
Deze punten in de spieren geven soms uitstralende pijn of dieper gelegen pijn in de spier. 

Bij bijvoorbeeld pijn in de nek/ schouder ontstaat er hoofdpijn. Dit is een pijn die uitstraalt vanuit de nek en schouder regio. Het is vaak te herkennen aan dat het stijf aanvoelt, in armen of handen krachtverlies of je kan je nek moeilijk draaien. Het wel bekende in de dode hoek kijken in een spiegel van je auto. 

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een massage waarbij er verschillende technieken worden gebruikt om met name de bindweefsel/huid los te maken.
Doordat de facie (onderliggende lagen) verkleefd is, ( denk hierbij aan een soort van spinnenwebben onder de huid) krijgen mensen klachten.
Bij bindweefselmassage wordt deze lagen losgemaakt, zodat er meer doorbloeding en zuurstof kan stromen, waardoor de klachten verminderen. 

Chinese Drukpunten massage

Acupressuur 

Acupressuur is een manier van behandelen, die past in de klassieke Chinese geneeskundige traditie.

De naam acupressuur is afgeleid van acus en pressure, wat staat voor druk(ken).
Met behulp van duim-technieken is een groot effect te bereiken, die de Qi ( Chi = stroming van levensenergie, of meridianen ) weer laat stromen. 

Voetreflex

Voetreflex Massage

Bij voetreflex werd vroeger volgens de Chinezen wat acupunctuur of drukpunten gevonden.
De denkwijze vanuit voetreflex is dat het hele lichaam op de voet wordt gespiegeld.
Alle organen, botten, weefsels en klieren hebben een reflexzone op de voet. Lichamelijke en/of psychische klachten maken een blokkade, die in de voeten terug te vinden zijn.

Door middel van drukpunten/massage kunnen de blokkades verminderen of verholpen worden.
Anamnese

Wanneer u voor het eerst op bezoek komt voor een natuurgeneeskundige consult , zal ik u vooraf een aantal vragen stellen. Dit om duidelijk te stellen wat de hulpvraag is.
Dit om bepaalde 'rode vlaggen' uit te sluiten voor eventuele doorverwijzing naar arts, specialist.
In het belang van uw en mijn gezondheid zullen tijdens de anamnese ook contra-indicatie`s worden uitgesloten. Indien deze indicatie`s in orde zijn, kan ik beginnen met het maken van een behandelplan en beginnen met het consult.
De vragen van een anamnese zijn medisch en vertrouwelijk.